my och mizabelle <3




Min fina mizii <3

dagens inköp!


Sits

Min sits har förnedrats riktigt mycket faktiskt ! Hitta lite förändrings bilder , nu är min sits mycket bättre än när jag börja tävla ! Kolla här !!!!


På väg

Är på väg till sharpman nu ! Dem uppnar halv 11 idag så nu är vi på väg så vi hinner hem till hästarna sen <3 imorgon blir det ju som sagt p&j med Queen ! Ska bli kul o se lite hur hon blir bland andra hästar .... Ett tips till andra är att hålla sig undan när jag galopperar ;) haha ne men hon sparkar ju ganska mycket !!! ;)


Sharpman

Imorgon blir det sharpman med familjen ! Ska köpa schabrak o skrittäcke till Queen <3


Ridpassen

Queen : red ut med henne tsm med My! Hon stod ju igår så hon var väldigt taggad ... Men allt gick bra galopperade och allt gick hyfsat ! Vi bestämde oss för att rida upp en bit till i skogen o galoppera där det va lite bättre,då gick allt bra också tills vi vände .. My galopperade då före och jag var ca 6,7 meter bakom henne ! Queen börja studsa så jag sa åt My att stanna så inget skulle hända , hon stanna ! Queen också men när jag stannade och skulle skritta bort till My så stallde hon sig på bakbenen rakt upp och landade pladask ner på ryggen ... Allt gick bra med mig då jag hann flytta lite på mig .. Som tur var så ramlade hon lite i snön som var
djupare sedan sprang hon ned i diket o sprang iväg ! My red efter henne medans jag sprang en bit . När My kom ned till en korsning så gick Queen åt fel håll så My red åt det andra hållet så hon skulle vända o springa åt mys håll , det gjorde hon också så jag fick tag på henne ! Hoppade upp igen och var bestämdare än nånsin , galopperade sedan stanna , galoppera stanna! Men hon skämdes så att hon knappt ville galoppera så jag o My red hemåt ! När jag kom hem så red jag henne där en stund så allt skulle kännas bra ! Då gick hon jätte fint så avslutade o skritta av henne ! Busungen

Nille : han red jag på ridbanan , hade gummibanden på när jag red fram för jag ville få han att jobba ordentligt! När det kändes bra i traven så galopperade jag en stund , efter det hoppade jag av o tog fram två galoppbomar! Tanken där var att han skulle gå lika fint och bara låtsas som att bommarna inte låg där . Men självklart så tog han upp huvudet och bjöd mot dem ! Haha gulle ;) han har ju inte gått bommar elr något annat utomhus sen i höstas eller vad det nu va ? , haha ! Men när han slappnade av mer över bommarna så travade jag av ! Lillen <3


Mat

Är hemma hos mormor & morfar o äter mat efter att ha ridit en galning o en super fiiin Nille! Snart kommer ett inlägg om hur ridpasset med dem gick <3
Det kan bli ett spännande inlägg då det hände en liten olycka med Queen , men ingen skada sig elr något ! ;)

Typ så känns det för tillfället ;)


Svar

Vad är ditt mål med Queen ?
Svar: asså mitt långsiktiga mål är vell att hoppa msvb ! Och kortsiktiga är typ att hoppa Lc & Lb med bra resultat !

När ska Nille säljas om han ska det ?
Svar: asså han ska nog ut på annons efter eliten! Men kommer vara extremt noggran vart han kommer!

Kan du skriva presentation om dig och dina hästar ? Och om alla hästar du haft ? Sen vad du använder för utrustning ?
Svar : haha asså jag tänkte inte på att några nya skulle börja läsa men kan fixa ett sådant inlägg! Utrustningen kommer också i ett annat inlägg!

Vad rider du på för bett ?
Svar : Niljljus rids på tunt tredelat bett , Queen rids ofta på Novabett som är ett rakt lite snällare bett annars rids hon på vanligt tredelat ! Mizabelle o mckenzie rids oftast på vanligt tredelat !

Högsta du hoppat ?
Svar : 125 cm med peettrrrooo <3

Några rädslor?
Svar : inte inom ridsporten faktiskt !!


M-berg

Juste glömde säga att jag va på m-berg i förrgår ! Köpte detta !


Proffsigt

Om jag själv får säga det ! Riktigt proffsigt ekipage för ca 2 år sen . Spyr nästan så heta! Ni ser också en bild från "då och nu" ! :)


Dålig bloggning

Jagvetdet haha nej ska va seriös nu! Har inte haft tiden (orken igentligen) men ska försöka blogga lite smått så ofta jag kan/hinner! Bloggar ju från ipaden och det går inte att göra tidsinställda . Imorgon kommer svaren från frågestunden ! Idag fick ponnysarna vila elr ja iaf Queen och Nille ! Red mizabelle tsm med My och mackan , har ju inte ridit Bella sen hon va skadad för det har ju som sagt My gjort! Igår var det träning hela dagen med Queen och Nille så här kommer lite resultat :

Queen- hon var pigg o framåt som vanligt och uppvärmningen gick verkligen super! Mjuk o fin va hon! Som uppvärmning var det att man skulle rida så lugnt man kunde på en egen liten volt , tanken där var att man skulle kunna jobba igenom ponnyn riktigt noggrant! Det gick as bra o allt satt verkligen super! Efter att vi värmt upp så galopperade vi över två bommar på backen. Där skulle man lossas att bommarna inte va där o lixom bara galoppera på som vanligt o få hästen att va lungn o jobba under sig bakbenen! Typ hela träningen såg ut så att man skulle få hästen lungn (eller iaf jag)! Vi fortsatte med bra övningar och tillslut hoppade jag en bana på ca 80 , 85? Cm ! Har inte riktigt koll på höjden för den spelar ingen roll på henne! På måndag blir det p&j med henne o vi ska hoppa 75&85 cm!

Niljljus - han va lite seg i början men vart piggare efter ett tag! Vi gjorde samma sak här , red på liten volt o verkligen red igenom ponnyn . Med han va det mest att få han ta ett stort steg även fast jag red en liten volt (han låter seg men det är han inte ) när det satt började vi galoppera lite smått och sedan börja rida över bommarna på backen . Bommarna gick bra och allt kändes super ! Alla "små" övningarna gick bra och på slutet hoppade jag en liten bana på ca : 90,1m? Och när jag hoppade banan då så va han något vinglig , men han kämpa på bra endå! Min lille prins!

Imorgon ska både PQ och KN ridas (poetic Queen & knyttes Niljljus står det för ) båda ska nog ridas i skogen o bara mysa runt lite ! På söndag ska jag till sharpman med familjen o jag ska shoppa såklart ;) ses imorgon alla bloggläsare! (Om jag ens har några ?) haha nej men godnatt ! <3


Arg

La upp ett jätte långt inlägg i går , men det kom aldrig upp ;O

Inlägg kommer !


Just nu

Sitter jag o rider Nille i skogen - mys


Helo

Idag är det träning för Eva med Queen , Niljljus ska ridas här hemma och bara mjukas upp lite ! Det har varit dålig uppdatering men har haft fullt upp ! I söndags åkte jag My och Tilda hem till Hannah som bor i Örebro ! Vi hade jätte kul va på bio osv . Igår när jag kom hem så åkte jag bara hem och åt mat sen åkte jag till frisören och klippte o färgade håret .

När jag kommit där ifrån så gick jag ut och red Queen tsm med Felicia ! Vi red på ett gärde , o efter ett tag så la vi fram en gran o skutta över den ! Gick hyfsat bra - nöjd


Nille fick bara mjukas lite barbacka . Han gick as bra ! Min prins !!


Rysningar

Får rysningar , Nille levererar med en 3dje plats i La och nollar i lag klassen som var La+5 !


La- A:0
Han var pigg och framåt , bjöd mot hindrena . Allt satt perfekt redan på framhoppningen faktiskt ! Starta som nr.9 . Så när det var min tur och allt känndes bra på framhoppningen gick jag bort till tävlings banan ! Väntade ca 3 min sen fick jag gå in ! Fick start signal och började på direkten ! Allt satt där ! Svängarna sprången allt , blev lite vingligt mot hinder 7 men han hoppa ! Super runda ! När jag kom ut ledde jag men sjönk sedan ned till en 3dje plats !

La+5 A:0
Denna gången var han segare när jag börja hoppa fram! Startade som nr.2 så fick hoppa fram lite innan jag gick banan ! När jag gått banan klart gick jag och tog ett språng på oxern sedan gick jag bort och in på banan ! Inte bästa rundan men Nille hoppa ! Allt satt bra tills hinder nr.7a-b för där fick han in ett extra steg sen till hinder nr. 8 stannade han o hoppa men han kom över ! Fick driva som en dåre då till hinder nr. 9 som var en trippelbarr och sedan fortsatte jag ned till hinder 10 och gick i mål på 0fel ! Min kämpe <3
Laget fick dock
En nolla
2 ute
En 4felare

När jag kom hem ca . 20.00 gick jag ut och red PQ , hon gick bra mot slutet men har inte så mycket att skriva om henne ! Somna halv 10 för va så trött och idag ska jag My och Tilda dra in till Hannah och sova där ! Endast Queen ska ridas idag ! Bloggar sen !
Glöm inte frågestunden !


trea

taggar lagklassen nu!


right now


På väg !

Blogg.se har cpat så kunde inte blogga så Mycket , men nu är vi iaf på väg mot åsebo och resultat kommer efter första La !

Glöm inte bort frågestunden här nedan !


Miss summer ..


Påsklov

Sååå skönt med lov .


Frågestund !

Fråga vad ni vill ! Svarar på allt !


Nille

Nu är niljljus riden , sakerna putsade och transporten på hängd ! För tillfället sitter jag o myser med familjen framför gladiatorerna . Lite seriösare inlägg får ni efter gladiatorerna ! :D snart uppdate !


Tilda

Är hos Tilda nu och efter det ska jag hem o trimma niljljus för imorgon är det eliiiiit <3 jag o Tilda gör inte ett piss just nu . Bara chillar o ska snart laga mat ! Yammi ! Hejdå så länge !


Outfit - skolan

Tröja - Gina ?
Byxor - lager 157


Träningen

Träningen idag gick super med båda två faktiskt , Queen var lungn o fin ! Nille rulla på som vanligt ! utvärdering om ridpassen får ni imorgon ! Nu ska jag sova efter att ha gjort engelska och geografi i 1timme .. Som tur va fick jag kebab efter träningen också - goooootttttttt

Fredag imorgon , ska nog va med Tilda o efter det ska Niljljus trimmas och alla grejor ska fixas .

Uppdaterar imorgon ! Godnatt <3!


Bilder !

Gick inte att lägga upp bilder på inlägget nedan så här får ni bilderna .


Nille <3


Visste ni att ..

-Niljljus är Sveriges bästa hoppruss . Alltså Sveriges bästa HEL russ i hoppning .

- Jag har bäst betyg i svenska .

- älskar att åka bil .

- Hatar folk som måste trycka ned andra för att själv känna sig bäst . Uschhhhh !




Kungen :*


Idrott nu

Sedan blire att åka hem o fixa hästarna <3


Träning ikväll !

Idag ska jag träna kl.17.00 med Queen och 18.00 med Niljljus . Uppdaterar efter skolan sen !

Hejdåååå


Outfit-skolan

Tröja- Lindex
Linne- mys garderob !
Byxor - h&m


Liv - död

Ja rubriken lyder .... Red först Niljljus tillsammans med My och Hannah . My red mizabelle o Hannah mckenzie .

Niljljus :
Han red jag på grusvägen , först var han tittig men sen var han mjuk o fin :) inte så ofta jag hinner rida båda två i skogen men idag hann jag faktiskt det . Skogsmulle ... Hehe älskar att rida i skogen :-) finns inte så mycket o säga om just min kung , han sköter sig hela tiden förutom i stallet . När Queen äter på väggarna så gör han samma sak -sötnosen .

Queen:
Hon fick ta en riktig runda runt Sandstorp . Hon var väldiiiiiigt stark i början . Så tog det lite lugnt tills jag kom till klätterbacken , red upp för den för att se hur hon reagera -full galopp .
Haha nej men hon började galoppera men hon skötte sig bra endå . Kom ut på en väg där det låg en gran mitt i vägen , så fick hoppa över den ;) galopperade en bit bort , sen tog det aldrig stop .... När jag skulle stanna så studsade hon bara och drog ned huvudet . Kände svansen i huvet några gånger , men lyckades sitta kvar . Men när jag väl fick stop så travade jag en bit och försökte mjukna i handen . Då lyssnade hon bra så Gäddede henne långa tyglar i ca 5min . Sedan travade jag en bit o sen fattade jag galopp . Det gick faktiskt hyfsat bra då , men fick fortfarande sitta lite bakåt lutad ifall hon skulle bocka för sparkar gör hon ju oavsett . Haha ! Men hon lysande bra tillslut så travade och skrittade av medans jag var på väg hemåt !

Har nyss ätit kvälls mat och gjort läxa så nu blire sängen och kolla på pretty little liars . Myyyyys . Imorgon är det träning så hinner inte vara med någon :( men på fredag ska jag nog va med bästaaa Tilda . Efter det är det påsklov o ska nog va med Frida då också . Kulkul . Åker nog även till Emelie någon dag också <3

Godnatt !


Stallhäng


Gud så hämskt!!!!!

Så himla hämskt ..... Haha nej jag skojja,men jag fick er nog att läsa det här iallafall ;) ska snart ut och rida . Känner mig bättre så lika bra att gå ut . Ska försöka få med syrran en sväng runt Sandstorp också . Men det är tveksamt eftersom vädret är så dåligt .

Ska till en början rida Nille och efter det Queen . Båda rids ju ut och imorgon blir det träning för bästa Eva ! Resultat från dagens ridpass kommer ikväll eftersom jag inte ridit än , haha det kanske ni redan fattat men endå !

Ne men nu ska jag byta om till typ 10st byxor samt tröjor ...kul! Bloggar senare (ifall jag inte fastnat i en snö driva ) ;)


Vilken ?

Den första eller andra ? Det ska passa Queen .


Hemma

Fick åka hem från skolan runt halv 10 . Fick migrän så när jag kommit hem fick jag gå och spy , men nu mår jag bättre . Kommer snart upp mer inlägg men nu ska jag kolla på film och sova lite .


Outfit - skolan

Vitt linne och svarta jeans :)


Godnatt!

Nyss kollat "klart" på ett program med mamma och pappa . Så nu blir sängen <3

Godnatt!


Min humor får ni stå ut med ..!


Elit - ört

På lördag bär det av mot Åsebo , ca 20mil här ifrån . Ska hoppa La som uppvärmning och sedan ska jag hoppa laget . Är ju med i elit-laget för Örebro ryttarteam , är inlånad av rkk (ryttarkamraternakumla) . Än så länge har bara en omgång varit , jag nolla men laget slutade på 4fel så blev en sjätte plats? Av 12?st lag tror jag . Självklart är det Niljljus som ska hoppa och laget denna gång går i La+5 .


Planen med Queen är att ta det lugnt i början , har ju bara haft henne i 1vecka ! Den 1 april är det p&j i Örebro så ska va med där och hoppa 75 och 85 cm . När jag börjar känna att jag är redo för att komma ut på de riktiga tävlings banorna kommer jag till en början mest hoppa Lc & några Lb när allt stämmer .

Mizabelle är för tillfället min syrras , hon har ju varit skadad i benet men är nu frisk . Känner att jag just inte har "tid" till att rida en ponny till . Min syrra kommer sätta igång henne men sedan är tanken att jag ska rida henne . My kommer vell tävla lite dressyr med henne också och jag hoppning . Men till en början ska hon sättas igång noggrant så inget kommer tillbaka .




Avslutar inlägget med en bild på Niljljus!


Tjenare....igen

Nu har jag tagit beslutet att börja blogga igen . Som ni kanske vet har jag en ny ponny , poetic Queen heter hon och är 7år . Hon har tävlat upp till La och är 145cm i mankhöjd . Om ni har några frågor om henne kan ni bara kommentera . Som sagt så ska jag börja blogga och fortsätter blogga som vanligt på denna blogg (mingamla) .


Idag fick ponnysarna vila , eller ja jag var ute och gick en sväng med PQ och KN .


RSS 2.0