:* <3


Grymma ponnys,dålig uppdatering !!

tja min dag har varit super. Kommer vara dålig uppdatering fram till lör. Är ju och tävlar nu och min blogg.se app fungerar inte:( resultat från Mizabelles ridpass kommer imorgon. Niljljus fick en guldig rosett och ett bucas täcke med sig hem kan ju säga att jag är såå stolt över han.Hehe dock var det bara Lc men man måste hoppa lägre med han ibland med då han bara är 7år. I Lb var han dubbel 0a och precis utanför placering. Resultat kommer på lördag om alla resultat. Imorgon hoppar jag Lb+5 och La.
 
 
 

svar på frågestunden....

här kommer frågorna och svaren:
 
postat av fialotta
Vad är ditt mål med Mizabelle och Niljljus?
Svar: mitt mål med Mizabelle är att hoppa pay and jump i år typ 50-60 cm med bra resultat sedan kommer jag ta framtida mål som de kommer.Niljljjus mål iår är att få en bra placering i DM. framtidamål är att bli lite lite lite mer stadiga´i La.
 
postat av klara
När ska nille säljas? Ska du starta DM på han? Jätte fin blogg btw!:)
Svar: Det vet jag inte då jag faktist inte har tängt att sälja han. Kommer tävla han nästa år med och sedan försöka hitta någon medryttare som vill tävla lite. Japp jag ska tävla Dm. Tack :D
 
postat av teamtn
va tyckeru om våran blogg? visst är vi bäst?
Jag tycker eran blogg är bra fin desingn och bra inlägg. Njaaaa fast... det är klart ni är.
 
postat av ebba
Hur gammal är Niljljus? Hur länge har du haft honom? Har du nån mer häst? Hur gammal är du?
Svar:Niljljus är 7år. Jag har haft han i 2 och ett halft år. Japp har en c-ponny med som jag ska utbilda (mizabelle). Jag är född oo (12år).
 
Postat av Hannah
dina bästa vänner? det bästa/sämsta med nille o mizabelle? kan du ta kort på alla dina rosetter ? :L
Svar: Emelie och Cina. Det sämsta med nille är att han kan vara jobbig när man ska raka han och  det sämsta med bella är att han kan vara lite osäker ibland.HEHE jaa det kan jag när jag har hängt upp dom då det är lite svårt att ta kort på 60 rosetter.
 
postat av Emelie
 
Om du fick välja en ponny i varje kategori som du skulle vilja ha vilka skulle du välja då? (du får inte ta med nille & bella) heheeh :D <3  
Svar: a-ponny : Haha skulle nog ha valt min kompis cinas söta mini schettis.B-ponny:??.C-ponny:PETRONELLA<33 D-ponny:kantjes umberto. Storhäst: Bärran. :D hoppas ni blev nöjda med svaren.
 
 
 
 
 

TIPS????

Vad vill ni läsa om kommentera snälla jag vetinte vad jag ska skriva ??????

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:D

mina tretorn falsterbo komm igår och dom var perfa. är såååå glad. Ni som är i vingåker på torstad,fredag eller lördag kan ju se dom. :D såå snygga kan rekomendera dom stort. dom finns på skarahästsport och kostar endast 999kr
 
 

Lite dålig update idag..

Heej kommer att bli lite dålig uppdatering då jag är med min mormor,morfar och kusin.Ikväll kommer även 2ponnys ridas. Kommer komma mycket inlägg under kvällen!!!!!!

veckans outfits..

blir denna.
 
 
vad tycker ni om denna min åsikt kommer på Torsdag.

dagen...

Denna dag har varit jätte bra.Fördet första såå har jag fått varit med den som gör mig glad och taggad och det är emelie.Blir så glad,taggad och lycklig av henne. Vi har ju somsagt rakat nille.men nu kommer jätte kort om ridpassen på ponnysarna:
 
Niljljus...
 
Taggad som tusan och drog för det mesta . Red på grusvägen. Men efter typ 20 min så lungnade han ner sig i traven och jobbade som en jag vet inte vad. Igaloppen så var han fortfarande som en kanon kula. Men det ända man kan göra när han är sån är att bara hänga med. Känndes jätte bra skulle kunna skriva ett tio sidors inlägg men hinner inte.
 
Bella.....
 
 
gick som en klocka känns vérkligen jätte bra. Gjorde mycket avbrått från trav till skritt och hon lyssnade jätte bra. har inte så mycket mer att skriva om henne.
 
imorgon kommer ett långt inlägg om båda ponnysarna!!!lovar. svarar även på frågestunden.
 
ha det såååååå braaaaaaa.....................
 
 
 
 

Nyrakad ponny !!

Tja jag och emelie har nyss varit ute och rakat niljljus och det gick jätte bra. Han har tyckt att det har varit lite obihagligt men det gick bra när han fick saltsten eller pelets. Jag rakar han bara för att han inte ska bli så svettig eller strött inför guldsporrarrna på tor till lördag (tävling i vingåker) kommer senare underdagen upp vilka klasser jag ska hoppa.
 
 

Niljljus resa !! del 1

jaa här kommer lite kort om Niljljus lilla resa dåå :kommer skriva i 3delar
 
Inan jag hade niljljus så bodde han på ett studeri och ridskola. Mamma och pappa hade sagt att vi skulle köpa en ponny till mig och då blev jag jätte glad vi letade häst i ungefär 3dagar och mamma hade ringt på en heldel ponnys men de flesta var sålda.Men sen när Pappa kollade på datorn så såg han två ponnys som va till salu. Det var knyttes niljljus och knyttes lupin. såå mamma ringde dit och samma dag fick vi komma och kolla på dom. Jag var väldigt nervös när jag komm dit men det gick över när vi gick in i stallet.Och där stog dom lupin och nille. Och här kan man kalla kärlek vid första ögonkastet då jag redan hadde bestämmt mig inana jag red villken ponny jag skulle ha och det var nille. red osv och det gick bra. Men jag hade somsagt redan bestämt mig men mamma och pappa tyckte tvärtom för lupin var större och då kunde jag ha han längre men neeeeeeeeeeeeeeeeejjj niljljus var bäst tyckte jag.satt vi bästemde oss på plats att vi skulle ha niljljus. Någon vecka efter va vi och hemtade nille.
 
fortsättning kommer under dagen.
 
 
när han precis kommit!!
 
 
 
första ridpasset hemma:* <3 :D!!

morgonmorgon

Tjenare har nyss vaknat och jag vill bara säga att det går super här på bloggen,Kommer kanske va lite dålig uppdatering under förmiddagen men framåt kvällen kommer mer för jag är ju med emelie. Idag kanske mina tretor har kommit också HOPPAS. men ni får ha det bra :D
 
 
 

3 hästar/ponnys ridna !!!

haha här kommer lite kort om ridpassen på Bärran,nille och petro<3
Niljljus: jätte fiin som vanligt red över lite bommar osv red på emelies ridbana och det gick superduper!!
 
 
Petronella: Är Emelies c-ponny som jag har tävlat lite osv så när jag ändå var där så passade jag på att rida henne lite.Red över bommar då med och hon var som en prinssesa!! verkligen super kul att rida henne känner mig hemma på hennes rygg.
 
Bärran: haha det är emelies storhäst som tävlat 135cm på tävling men ni kan läsa mer om bärran på www.emeliestenstrm.blogg.se  gick faktiskt super bra då med då hon var så lik petro att rida. Hoppade även typ 50cm i galopp så är jätte nöjd att jag kunnde sitta på en stor häst och hoppa lite har lixom alldrig suttit på en stor häst förut och galopperat.
 
 
nille:
 
 
petro:
 
 
Bärran:
 

Jätte kul!!

Jätte kul att jag får så mycket kommentarer!! tack alla! super kul tycker jag forstsätt nu med kommentarer :D
 
 

GLÖM INTE !!!!

FRÅGESTUNDEN,KOMIGEN NU MÅDTE JU VARA NÅGON MERA SOM HAR NÅGOT ATT FRÅGA. KOMMER SVARA SERIÖST PÅ ALLA FRÅGOR VAD NI EN FRÅGAR!!! FRÅGA VAD SOM HELST!!!
 
obs!! ni kan även fråga något i detta inlägget med ????? komigen nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ???????

svettskrapa från jw .

Tycker att denna är ganska praktisk. dock blir mina ponnys aldrig så svettiga att man måste andvända en skrapa.
 
tyckte denna var snygg också.
 
 
denna finns på www.charlies.nu och kostar 79kr

ben & jerry´s !!!!

idag ska jag och Emelie som sagt sova och jag tror vi ska sova i husvangnen.Vi ska också äta ben&jerrys:D
 
sssååå j**la gottttttt 52kr men det är värt det !!!!.
 
idag kommer min syrra hem också så det blir kul hon har varit i järvsö med en kompis och firat midsommar :D
 
 
 
 
 

<3 <3 !!!


ben & jerry´s !!!!

idag ska jag och Emelie som sagt sova och jag tror vi ska sova i husvangnen.Vi ska också äta ben&jerrys:D
 
sssååå j**la gottttttt 52kr men det är värt det !!!!.
 
idag kommer min syrra hem också så det blir kul hon har varit i järvsö med en kompis och firat midsommar :D
 
 
 
 
 

Går jätte bra nu :D

statistiken är jätte bra !!! :D <3

Vad skulle ni sälja niljljus för ???

haha lite kul och veta men vad skulle ni sälja han för ??? han är utbildad Lb dressyr och La hoppning min åsikt kommer snart vill bara vet så ska jag för klara lite om vad jag tycker. han har tävlat Lb dressyr och La hoppning felfritt.
 
 
 
 
 
Komentera nu jag vill veta ???????????????????????
 
 
 
 
 
 
 

Idag !!

Har jag varit med jonna( www.allajovarimarken.blogg.se ) och vi hadde super kul.
 
Här kommer lite om ridpassen med nille och bella:
 
Bella: Red jag ut i skogen eller ja jag red först på en grusväg vid oss och travade skrittade travade skrittade lixom bröt av satte igång och hon var super duktig och lyssnade jätte bra.Efter det så följde mamma med mig upp i skogen en sväng satt jag red på en ganska gäggig väg. När vi kommit en bit på vägen så finns det en liten väg där man kan rida som är lite mjukare satt red där i några minuter istället för den hårda grusvägen.På denna stig/väg så travade jag en vända satt hon fick se sig omkring men det var inga problem satt jag tog även en galopp och  där lyssnade hon jätte bra.Sedan så travade jag av henne och skrittade jag hem.
 
 
Niljljus:JAA digge digge dingen kingen såå himmla fiin!! skrittade fram ganska länge satt han skulle bli mjuk i traven då han ofta blir stark och vill dra.Men idag var han jätte pigg men lydig och det är ju dä som är viktigast. Ändå sprang han högt med huvudet och kunde inte riktigt slappna av men med några avbrått till skritt så vart han avslappnad.Sedan fattade jag galopp. hans galopp kan jag bara beskriva med 1ord och det är CRAZY. Man får lixom sitta och jobba han som en idiot för att han ska bli lungn.Efter ett tags jobb i galoppen så travade jag och då är det som att sitta på värsta ponnyn så jädra fin lixom i både formen och steget. Travede och skrittade sedan av.
 
 
 
Imorgon blir det nya skor på ponnysarna hos emelie eller jaa det är ju så klart janne som skor!! Efter det så följer emelie med oss hem och jag tror vi kommer sova i husvangnen!!Rider med nille på deras ridbana då .lika bra att passa på när man har schansen. Godnatt krongligt inlägg men XD!!!!

frågestund ???????????????????

Fråga vad ni vill för nu är det frågestund ????????????




Rosetter i svansen!!!

Röd rosett – Hästen sparkas och du måste hålla avstånd.
Grön rosett – Hästen är nybörjare eller ung på tävlingsbanan och är där med ovan, håll avstånd och var beredd på att det kanske kan kommaett par bocksprång.
Blå rosett - Det är en hingst. Håll avstånd och rid inte för nära omdu har ett brunstigt sto.
Vit rosett - Hästen är till salu
 
läste detta för ca2veckor sedan och letade nyss upp det.Har bara sätt röd rosett men kanske får se någon iframtiden med en annan färg än röd.
 
 
 
 
 

dyon träns....

hissar dyon träns för dom är skit snygga!!!!!
 
 
 
 
 detta träns finns på www.skarahastsport.se för 1099kr.

sverige outfitsen!!!!

tycker den är super snygg. Fast skulle själv inte andvända schabraket,hjälmen eller ridstövlarna men det andra skulle jag lätt kunna tänka mig !. kommer från och med nu börja sätta betyg varje gång jag lägger ut en outfits. SNYGG,SNYGGARE ELLER SNYGGAST kommer vara alltenativen och om man kollar på hela outfitsen så blir det SNYGGARE!! skriv gärna vad ni tycker!! snygg,snyggare eller snyggast vad tycker ni ????? ;)

GLAD MIDSOMMAR <3

GLAD MIDSOMMAR ALLA ÖNSKAR: NILJLJUS,MIZABELLE,JAG,MCKENZIE OCH VIGGO HA EN BRA MIDSOMMAR!!!!!!!!!
 
 

Du är den som får mig le!!

 
 
 
foto: http://leilaramic.se/ 

sorry,sorry !!!

Sorry jag har inte hunnit blogga pga att i onsdags somnade jag kl.7 på kvällen och igår var jag ute med båten. Men idag kommer det en heldel inlägg.kommer inlägg sen om vad jag tycker om sverige outfitsen. men nu måste jag gå då jag gör midsommar stång med mamma ha en bra midsommar, puss <3
 
 

resultat.

Resultat kommer från ridlägret  inomkort då jag är ganska så TRÖTT.Kommer komma ett inlägg ikväll eller imorgon. Kan bara säga att hästarna har fått hårdträning och jag med. Vi har varit uppe till ca kl: 2, i två dagar. Är super trött men ha det bra!.
 

visste ni att...

Jag har besställt..  Tretorn falsterbo !! .  snygga ??

kommmentar !!!

Kan du göra en videoblogg där du visar ditt stall? :D
fick denna kommentar av www.orebroryttarna.blogg.se
 kan svara på det och det är så att jag kan göra det när vi målat.Men om ni vill kanske jag kan få till lite bilder men annars kommer en videoblogg på mitt stall när vi målat.



tack för kommentaren :) !!!




cool outfits !!

dock lite dålig bild! vad tycker ni om denna outfits min åsikt kommer på onsdag!!

veckans ryttare..

Blir................................................ Emelie stenström för hon är så j*vla GRYM.




älskar dej bästa .....:D <3


Hiss!!

Hiss:

Charlis egna schabrak:

 finns på www.charlies.nu och kostar 299kr.

ridläger..

Idag är det ridläger i örsta för eva koppfelt.Ska bli super kul har med mig båda ponnysarna. Niljljus och Mckenzie åker i våran transport och Bella åker med Felicia harrysson som typ är våran granne.För Bella blir det markarbete och nille markarbete. Är borta nu mån,tis och ons men det kommer lite tidsinställda inlägg.


visste ni att ......

Nu har jag full pott i mauntin horse ponny cup. Och har dom högsta poängen man kan ha.

 dålig bild !!

http://michaelsenfrida.blogg.se/

Min kompis blogg som är jätte bra www.michaelsenfrida.blogg.se :) <3


bild bomb !!

¨foto : my huss www.teamtn.blogg.se


Lb,La

Hoppade Lb och La igår och var även med på mauntinhorse ponny cup.
LB: Han var jätte pigg och glad då jag inte hadé ridet på ridbana på en vecka så han var som en kanon kula. Har inte så mycket att skriva om det men han hoppade jätte bra 0+0 fel var även mauntinhorse i denna klass som jag vann !



2´a plats och vinst i mhpc.

La : riktigt taggad och fin. Och han hoppade som en gud. Är ju min 3dje La och han var jätte fin och  jag startade som nummer 5 av 6 och alla inan mig ha
de över 8 fel satt jag visste att om jag har mindre än 8fel kommer jag på placering var ju en A:0  och hadde 1 ner ikombinationen. satt 4 fel blev resultatet. Mjölksyran kom efter 6an denna gången för bannan var så tung :( men han kämpade på. det var 10 hinder och 14språng .


EN:andra plats då med <3





dagens rosetter :)

Mizabelle...

Ja nu kan jag berätta lite om c-pönnin haha.. Mizabelle som hon heter men här kommer lite om henne:
färg: brun
född: 07
pappa: kantjes umberto
mamma: miranda ix  och något mera ??
höjd: 138 cm
Ja det var lite om henne men jag kan berätta lite hur hon är i sättet.Just nu är hon lite testig av sig ibland när jag rider så stannar hon och piper sparkar osv
men något hon älskar är att :

hoppa som ni ser är hon med god marginal överhindren  och öronen framått. Hon är min framtid nu .och för hoppnings vis ska jag kunna utbilda henne på samma sett som niljljus och lixom titta på mig och nille nu LA helt sjukt vad tiden går snappt. Men nu är jag där på botten igen med Mizabelle och ska somsagt försöka få upp henne på ytan på precis samma sätt som nille. LIxom en häst som är i topp och en häst som är i botten.

tävlade med nille igår och det kommer bilder sen och resultat.


är till baka !!

Tja har inte haft blogg lust på ett ganska bra tag och ska nu börja blogga igen. Har fått ny energi och ny ponny. Självklart har jag kvar Nille också och vi tävlar ju La NU och det går jätte bra. www.lisaochniljljus.blogg.se är ju min gamla blogg och kommer bara fortsätta som vanligt på denna blogg och det tycker jag ska bli jätte kul. Information kommer om c-ponnyn och Nille senare c-ponnyn ko mmer jag skriva om och nille om hur det går just nu på tävlingar.

 LA för ca 2 veckor sedan 0+0 fel

RSS 2.0